Ajutor financiar de 150 lire la Council Tax 2022

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Ultima actualizare: martie 14, 2022 de Cosmin Ugaen

Ajutor financiar de 150 lire la Council Tax 2022

Guvernul britanic a creat un nou pachet de suport financiar, menit să-i ajute pe cei care vor avea costuri mărite din cauza creșterii prețului energiei electrice. Acest ajutor financiar este de 150 lire la Council Tax 2022 și nu se returnează. Pachetul este cunoscut sub numele de Energy Bills Rebate.

De asemenea, guvernul preconizează că aceste creșteri ale prețurilor vor afecta în special persoanele cu venituri minime, deoarece procentajul de salariu care va fi folosit pentru plata facturilor va crește. Astfel, o sumă de £150 va fi plătită pentru fiecare plătitor de impozit pe proprietate (Council tax).

ATENȚIE: suma este plătită o singură dată pentru o proprietate. Nu contează câte persoane sunt trecute pe contract, suma pentru fiecare proprietate eligibilă rămâne £150.

Cu alte cuvinte: dacă ești un simplu chiriaș care a închiriat o cameră într-o casă și nu plătești în mod personal Council Tax la autoritățile locale = nu poți să beneficiezi în mod personal de acest ajutor financiar. Banii intră în contul celui care a închiriat casa și de obicei plătește council tax-ul. O să înțelegi mai bine până la finalul articolului.

 

Mai am multe informații pentru tine, pentru că desfășor un proiect împotriva corupției din Anglia, Marea Britanie, UK. Dacă ești interesat să înveți multe alte lucruri despre acest sistem, inclusiv cum obții acte gratuit, click aici și verifică lista în care adaug toate subiectele abordate.

 

Eligibilitate pentru acest ajutor financiar de 150 lire la Council Tax

Nu orice proprietate este eligibilă. Condițiile pentru a putea obține ajutorul financiar sunt:

  • Proprietatea trebuie să fie evaluată în benzile de impozitare A-D.
  • Proprietatea trebuie să fie reședința principală

Puteți verifica ce bandă de impozitare are casa în care locuiți, apăsând aici.

Suma va fi plătită de autoritățile locale din zona în care locuiți.

Cum primim acest ajutor financiar de 150 lire – Council Tax 2022

În principiu nu avem nimic de făcut. Nu există o aplicație sau un formular pe care trebuie să-l completăm. Banii vor fi acordați în mod automat tuturor persoanelor care se încadrează. Există totuși mici diferențe în funcție de modalitatea prin care plătim acest impozit.

Plătitorii de impozit care au setat ca modalitate de plată ”direct debit”

Dacă ai setat un ”direct debit” pentru proprietatea unde locuiești, vei primi banii automat după începerea anului financiar 2022 – 2023. Explicații despre cum se calculează un an financiar găsiți în articolul de aici.

În cazul în care există mai mulți rezidenți înregistrați la o adresă, plata întregii sume de £150 se va face în numele celui care deține direct debitul.

Plătitorii de impozit CARE NU AU SETAT ca modalitate de plată direct debit

Autoritățile locale din zona în care locuiești vor decide prin ce metodă vor face plata. Vor face toate eforturile necesare pentru a informa toate persoanele eligibile. Înștiințarea se va face prin intermediul unei scrisori. Modalitățile de plată oferite de guvern sunt: transfer bancar, cec, credit în contul de impozit. Dacă folosești una dintre aceste modalități, plata nu va fi la fel de rapidă ca în cazul plătitorilor care folosesc direct debit. Totuși e bine de știut că persoanele eligibile ar trebui să primească banii până la data de 30 Septembrie 2022.

Dacă doriți să primiți rambursarea cât mai repede vi se recomandă setarea modalității de plată ”direct debit”. Puteți face asta pe site-ul autorităților locale. În următoarea secțiune înțelegeți cum accesați site-ul Council-ului de care aparțineți.

Dacă nu știți de ce ”Council” aparțineți

Puteți folosi acest link pentru a afla Council-ul de care aparțineți. Introduceți codul poștal și ulterior veți fi direcționați către website-ul autorităților locale. Formularul prin care puteți seta ”direct debit” poate varia de la un Council la altul. Veți avea nevoie de numărul de referință al contului și de datele cardului pe care doriți să îl folosiți pentru ”direct debit”. Numărul de referință îl găsiți pe factura de la Council Tax.

 

Dacă aveți nelămuriri în privința acestor informații puteți cere ajutor în grupul creat pe Facebook special pentru discuții despre acte în UK. Apăsați aici pentru a descoperi cum vă puteți alătura grupului oficial al acestui proiect împotriva corupției.

Lasă un răspuns