Council Tax in UK – Ce este și cine beneficiază de reduceri

Distribuie oriunde

Council Tax in UK – ce este și alte informații utile

Council tax in UK este impozitul pe proprietate plătit autorităților locale din zona în care locuim. Această taxă se aplică tuturor tipurilor de locuințe: case, apartamente și locuințe mobile.

Anumite proprietăți sunt scutite de a plăti. Unii oameni nu plătesc council tax iar alții beneficiază de o reducere numită deseori Council Tax Benefit.

Conținut:

 • Suntem obligați să plătim Council Tax?
 • Cine trebuie să plătească
 • Cum se calculează Council Tax
 • Cât și cum se face plata
 • Țeapa pe care o poți lua prin factura la Council Tax in UK
 • Reducere la factură
 • Cum contestezi o factură sau alte nereguli la Council Tax in UK

Suntem obligați să plătim Council tax in UK?

Suntem obligați să plătim cât timp există o factură (bill) pe numele nostru. De obicei persoana care locuiește într-o proprietate devine răspunzătoare să plătească. Factura Council Tax, de obicei, o împărțim la numărul de persoane care locuiesc în proprietate.

Cei de la Council te pot da în judecată dacă nu plătești banii pe care îi datorezi. Recuperatorii pot de asemenea să-și facă apariția pentru a recupera sume restante.

Situațiile sunt diferite. Există și chirii unde billurile sunt incluse în prețul chiriei. Important este să nu lași pe cineva să achite dacă factura vine pe numele tău (mai multe detalii pentru a evita o țeapă găsești în secțiunea de mai jos, dedicată tipului de țeapă pe care o poți lua).

Ca o recomandare pe acest subiect: evită să stai în chirii unde nu figurezi deloc pe facturi. Ai nevoie de dovezi de adresă.

Cine trebuie să plătească Council Tax

Persoana care locuiește într-o proprietate este răspunzătoare să plătească, dar în anumite situații proprietarul casei este răspunzător. Din propria mea experiență, un om care am închiriat mereu cu contract de închiriere, am avut conturi deschise la consiliu, furnizorul de energie, de gaz și am achitat facturi emise în numele persoanelor care locuiesc în proprietate.

De obicei plata este făcută de o singură persoană. Nimeni sub vârsta de 18 ani nu poate să fie răspunzător pentru a plăti.

Cuplurile care locuiesc împreună devin răspunzători să plătească atât ca și cuplu cât și individual. Un astfel de caz ar fi atunci când doar o persoană apare pe factura la Council Tax și se aplică dacă cuplul este căsătorit, concubinaj sau parteneriat civil.

Exemple de situații când proprietarul este răspunzător să plătească

 • proprietatea este ocupată de persoane care plătesc chirie separat
 • persoanele care locuiesc în proprietate au sub 18 ani
 • proprietatea este cazare pentru solicitanți de azil
 • persoanele care locuiesc în proprietate se află acolo temporar și au locuințele principale în altă parte
 • proprietatea este o casă de îngrijire, spital, cămin sau refugiu pentru femei

Cum se calculează Council Tax

Pentru a calcula Council Tax, se folosește valoarea pe care o avea proprietatea la data de 1 aprilie 1991. În funcție de valoarea proprietății, există 8 benzi de taxare, notate cu litere de la A la H:
Banda        Valoarea proprietății
A                 până la £40,000
B                 peste £40,000 și până la £52,000
C                 peste £52,000 și până la £68,000
D                peste £68,000 și până la £88,000
E                 peste £88,000 și până la £120,000
F                 peste £120,000 și până la £160,000
G                peste £160,000 și până la £320,000
H                peste £320,000

Poți verifica online banda Council Tax a unei proprietăți sau o poți vedea pe factură.

Cât și cum se achită factura Council Tax

Facturile de Council Tax sunt trimise fie în luna Martie, fie la începutul lunii Aprilie. Factura explică suma totală care trebuie plătită și o împarte în 10 rate. Dacă doriți să plătiți în 12 rate, puteți solicita asta primăriei. Unele primării acceptă și plata săptămânală sau la fiecare 2 săptămâni. De asemenea, unele primării oferă și o reducere dacă suma totală este plătită la începutul anului.

Pentru a afla de ce Council aparții, accesează sistemul oficial și introdu codul poștal.

Plata se poate face fie la poștă, fie prin transfer bancar, fie prin direct debit. Dacă alegi să folosești direct debit, cardul pe care îl folosești trebuie să fie pe numele uneia dintre persoanele înscrise pe factură.

Costul este stabilit în funcție de benzile de taxare mai sus explicate, iar consiliile locale pot crește aceste sume cu 2% fără a consulta populația.

Țeapa pe care o poți lua prin factura la Council Tax in UK

Atenție să nu cazi pradă țeparilor care oferă proprietăți spre închiriere.

Cum poți cădea pradă?

 1. Închiriezi cu contract și nu ești informat. Aceștia îți spun că trebuie să le plătești lor personal Council Tax.
 2. Aceștia te trec pe Factura Council Tax dar când le achiți lor, aceștia păstrează banii pentru ei și nu-l achită către consiliu
 3. După un anumit timp te trezești că ai de plată mii de lire.

Dacă prin închiriere devii răspunzător pentru a plăti Council Tax ar trebui să îți creezi un cont online la consiliul din zona ta, pe site-ul guvernului britanic. Fiind contul tău personal, doar tu să ai acces la el și tu să faci plata direct către consiliu. Se dau țepe în mod similar cu țepele la electricitate.

Reține: dacă factura la Council Tax sosește în numele tău, să nu faci greșeala să plătești nimănui pentru Council Tax. Acești bani ar trebui să-i achiți direct la consiliu prin intermediul site-ului GOV.UK. Nu ezita să dai și un telefon la consiliu dacă ai ceva suspiciuni cu privire la acest subiect. Poate îți vor spune dacă există sau nu datorii la adresă.

Reducere a facturii Council Tax in UK

Gospodăriile nu plătesc Council Tax când toate persoanele sunt studenți full-time. Dacă primiți factură, puteți aplica pentru scutire de plată.

Dacă tu sau cineva care locuiește cu tine are dizabilități, s-ar putea să poți aplica pentru o reducere sau o scutire.

Persoanele cu deficiențe mentale severe ar putea, de asemenea, să aplice pentru o reducere. Este nevoie de dovezi pe care le găsiți în sursa oficială.

Pentru a verifica dacă te încadrezi la o reducere a facturii Council Tax, introdu adresa poștală în acest sistem.

Cum contestezi o factură sau alte nereguli la Council Tax in UK

Depune o contestație imediat atunci când consideri că:

 • proprietatea în care locuiești nu ar trebui să plătească Council Tax
 • facturile care ajung acasă sunt emise greșit pe numele altei persoane
 • suma de plată ar putea fi greșită
 • consiliul nu a redus din factură deși la adresă locuiește o persoană cu dizabilități

Nu poți face o contestație doar pentru simplul fapt că ți se pare factura prea mare.

Pentru a depune contestație pentru o factură, accesează sistemul oficial și scrie-le celor de la consiliul din zona ta. Explică-le de ce factura este emisă incorect. Aceștia vor decide dacă este greșită și îți vor emite alta sau vor confirma că este corectă și vor explica de ce.

Dacă consiliul decide că factura la Council Tax este într-adevăr greșită, trebuie să plătești în continuare până ce vei primi o nouă factură (vor face ei calculele să fie bine).

Dacă consideri că decizia celor de la consiliul este greșită și te simți nedreptățit sau nu ți se răspunde în termen de 2 luni, poți face recurs la Tribunalul de Evaluare.

De asemenea se poate contacta ”Valuation Office Agency” pentru a face recurs pentru banda la care este încadrată proprietatea.

Scroll to Top
×