Cum aplici pentru GRANT dacă ești Self-employed

Timp de citire: 2 minute

Ultima actualizare: februarie 27, 2021 de Cosmin Ugaen

Află cum aplici pentru GRANT dacă ai lucrat self-employed

Deși pe canalul de youtube am creat două videoclipuri în care am vorbit despre self-employed grant, unii români tot nu au vrut să asculte ceea ce i-am sfătuit. Și anume: să nu aplice pentru Grant dacă nu sunt eligibili. Dar foamea după bani e mare, mai ales la noi, la români. Mai jos găsiți cele două videoclipuri în care am explicat cum aplici pentru grant dacă ești self-employed și cum verifici singur dacă ești eligibil indiferent de ce îți spune sistemul.

 

De câteva zile încoace primesc mesaje precum:

”Cosmin ce să fac? Mi-a venit scrisoarea asta acasă că trebuie să returnez banii de la Grant.”

”Am aplicat pentru al treilea Grant și mi-au blocat cardul, ce pot să fac”.

”Am aplicat pentru primul și pentru al doilea Grant iar acum m-au respins.”

”Mi-au blocat contul bancar. Am reușit să vorbesc cu cineva de la bancă. Mi-au spus că banii au intrat în cont și că nu pot să mi-i dea înapoi dar nici nu-mi spun ce să fac. Mi-au spus fix așa că noi nu putem face nimic și că mai multe informații nu-mi pot da. Le-am zis dacă pot să le dau alt card și au zis că nu că o să-mi trimită o foaie acasă și mai multe detalii nu pot să-mi ofere ei.”

Și lista poate continua.

 

Pe acest site găsești informații preluate direct din sursă oficială: GOV.UK. Înveți gratuit despre acte, taxe și noul sistem din UK care a intrat în vigoare după Brexit, când UK a părăsit Uniunea Europeană. Dacă ești interesat, click aici și accesează ghidul, lista cu întrebări și răspunsuri pe înțelesul tuturor.

 

Dacă aveți și voi aceleași probleme, vă anunț că situația este dificilă. Din păcate nu am cu ce să vă ajut în mod special. Este de datoria voastră să faceți demersurile necesare:

  • să dați timpul înapoi și să vă gândiți ce ați făcut greșit de-alungul anilor, motiv pentru există atâtea probleme. HMRC face verificări la sânge acum;
  • să vă documentați bine înainte să sunați la HMRC pentru că dacă nu știți ce vreți și cum să vă adresați, vă vor trimite din stânga în dreapta până o să vă plictisiți (acest lucru a fost confirmat de zeci de persoane);
  • să fiți siguri că lucrați cu o persoană de încredere, autorizată ca și contabil sau ca agent HMRC și că aceasta nu vă solicită datele de logare pentru a presta servicii pentru voi.

 

Cel mai probabil HMRC a început să verifice trecutul fiecărei persoane care aplică pentru GRANT. Acolo unde depistează nereguli blochează tranzacțiile.

Cum aplici pentru GRANT dacă ești self-employed: https://youtu.be/BAtBmVCF41w

Cum verifici dacă ești eligibil ca să aplici și alte informații despre acest sistem prin care se oferă ajutor persoanelor self-employed pe perioada covid-19, coronavirus: https://youtu.be/JnfYanmbHFE

 

 

Distribuie pe orice rețea de socializare (butonul portocaliu) !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?