Cum aplici pentru NINO in UK – National Insurance number

Haideți să vedem ce înseamnă și cum aplici pentru NINO in UK (National Insurance number).

Este important să știi cum aplici pentru NINO în UK chiar dacă l-ai obținut deja.

National Insurance number (NINO) este un cod unic prin care îți sunt înregistrate taxele și contribuțiile la stat. Fără acest document, nu poți să lucrezi legal în UK.

În acest moment nu se mai poate aplica pentru NINO dacă nu avem rezidență în UK. Dacă nu ești rezident, click aici și vei direcționat către articolul în care am explicat toți pașii pentru a aplica. Vei obține pre-settled sau settled status și doar după aceea vei putea să aplici pentru NINO.

 

Pe acest site găsești informații preluate direct din sursă oficială: GOV.UK. Înveți gratuit despre acte, taxe și noul sistem din UK care a intrat în vigoare după Brexit, când UK a părăsit Uniunea Europeană. Dacă ești interesat, click aici și accesează ghidul, lista cu întrebări și răspunsuri pe înțelesul tuturor.

 

Revenind la subiect, dacă deții NINO, poți să accesezi și următoarele articole în care am vorbit despre:

 

După câteva luni de așteptare, cererile pentru National Insurance number (NINO) au fost redeschise. Criteriile s-au schimbat datorită coronavirusului și nu mai este necesar să ne prezentăm la interviu față în față.
Este gratuit să aplici pentru National Insurance number (NINO). Tot ce avem nevoie este să știm limba engleză sau să avem o persoană care poate să sune pentru noi.

Toate detaliile despre cum poți să aplici, la ce număr trebuie să suni, ce informații trebuie să oferi și așa mai departe, le găsești în videoclipul de AICI.

Distribuie pe orice rețea de socializare (butonul portocaliu) !

Lasă un răspuns