Cum aplici pentru Universal Credit în UK, ce este și alte informații utile

Ultima actualizare: februarie 12, 2022 de Cosmin Ugaen

Ce este și cum aplici pentru Universal Credit în Anglia, Marea Britanie, UK

Pe lângă faptul că înveți ce este și cum aplici pentru Universal Credit în UK, descoperi şi alte informații utile.

 • Cine este eligibil să aplice
 • Se returnează Universal Credit?
 • Care sunt sumele standard atât pentru tine, partenerul tău cât și pentru copii
 • Ce se ia în considerare când se calculează suma pe care o primești în total
 • Cum se plătește
 • Despre parteneri și bani puși la ciorap
 • Ce ai nevoie ca să aplici
 • Cum aplici
 • Ce se întâmplă după ce aplici și ce poți face
 • Motive pentru care Universal Credit-ul ar putea să fie oprit

 

Mai am multe informații pentru tine, pentru că desfășor un proiect împotriva corupției din Anglia, Marea Britanie, UK. Proiect prin care ofer ajutor gratuit românilor, explicând sistemul pe înțelesul tuturor. Dacă ești interesat să înveți multe alte lucruri despre viața în Anglia, UK, click aici și verifică lista extrem de importantă în care am așezat multe întrebări și răspunsuri frecvente.

 

Ce este Universal Credit în Anglia, UK

Universal Credit este un ajutor financiar din partea statului oferit persoanelor care:

 • nu câștigă suficienți bani pentru a se putea întreține
 • nu lucrează

Poți să obții creditul chiar dacă nu vorbești limba engleză, solicitând ajutor din partea unui prieten.

Conform informaților primite în Aprilie 2020 din partea sistemului, acesta nu se returnează decât dacă persoana în cauză cere un avans. Avansul poți să îl soliciți dacă consideri că nu reușești să faci față cu suma pe care statul decide să ți-o ofere.

Aplici pentru Universal Credit fără să soliciți un avans: nu returnezi nimic.

Aplici și soliciți avans: returnezi doar ceea ce soliciți în avans.

 

Universal Credit înlocuiește următoarele beneficii:

 • Child Tax Credit
 • Housing Benefit
 • Income Spport
 • income-based Jobseeker’s Allowance (JSA)
 • income-related Employment and Support Allowance (ESA)
 • Working Tax Credit

Dacă primești unul dintre aceste beneficii, nu trebuie să faci nimic decât dacă:

 • există o schimbare a circumstanțelor tale, a informațiilor pe care le-ai declarat când ai obținut unul dintre beneficii
 • departamentul pentru muncă și pensii (DWP) te contactează ca să schimbi beneficiul actual cu Universal Credit

Dacă primești ”tax credits”, acestea vor înceta când tu sau partenerul tău aplicați pentru Universal Credit. Click aici pentru informații detaliate în limba engleză.

 

Cine este eligibil pentru Universal Credit în Anglia, UK

Poți să aplici dacă:

 • ai venituri foarte mici
 • ai peste 18 ani (mici excepții pentru 16,17 ani)
 • tu sau partenerul tău sunteți în sistemul de pensie
 • tu și partenerul tău aveți împreună în conturi până în £16.000
 • locuiești în UK

Dacă ești un cetățean al Uniunii Europene, tu sau familia ta de obicei aveți nevoie de settled sau pre-settled status pentru a beneficia de Universal Credit. Termenul limită a fost 30 Iunie 2021 dar încă puteți aplica folosind motive bine întemeiate. Click aici pentru articolul în care am explicat noul sistem EU Settlement Scheme care a fost actualizat la 1 Iulie 2021.

 

Numărul de copii pe care îi ai nu afectează eligibilitatea însă poate afecta suma pe care o primești.

Poți să folosești acest calculator pentru a vedea ce alte beneficii poți primi dacă nu ești eligibil pentru Universal Credit.

Dacă locuiești cu partenerul tău

Atunci când locuiești cu partenerul tău, venitul acestuia și banii puși la ciorap vor fi luați în considerare, chiar dacă partenerul nu este eligibil pentru Universal Credit. Trebuie să declarați adevărul și să aplicați ca un cuplu dacă l0cuiți împreună, chiar dacă nu sunteți căsătoriți.

 

Câți bani primești de la Universal Credit

Sumele diferă în funcție de circumstanțele fiecărei persoane în parte. Nu există o sumă exactă care se oferă. În general acesta depinde de câți bani câștigi. Circumstanțele sunt evaluate în fiecare lună. Schimbarea acestora poate afecta suma pe care o primești pe întreaga perioadă, nu doar din momentul în care declari schimbarea. Acest lucru înseamnă că dacă raportezi o schimbare din care rezultă că trebuie / trebuia să primești mai puțini bani, sistemul ar putea să-ți solicite să returnezi din bani sau să îți trimită în plus.

 

Sume standard

Singur, sub 25 de ani: 344 / lună

Singur, peste 25 de ani: 411.51 / lună

Cuplu sub 25 de ani: 490.60 pentru amândoi / lună

Cuplu în care o persoană are peste 25 de ani: 596.58 pentru amândoi / lună

 

Dacă ai copii

Dacă ai unul sau doi copii, vei primi o sumă extra pentru fiecare copil în parte. Dacă ai trei sau mai mulți copii, vei primi o sumă extra pentru cel puțin doi dintre ei. Aceste sume extra se oferă dacă una dintre variantele alăturate este valabilă:

 • copilul a fost născut înainte de 6 Aprilie 2017
 • ai solicitat deja pentru trei sau mai mulți copii înainte de 6 Aprilie 2017
 • se aplică anumite excepții (click aici)

Primești o sumă extra pentru orice copil cu dizabilități sau dizabilități severe iar în acest caz nu mai contează câți copii ai sau când s-au născut.

Pentru primul copil: 282.50 (născut înainte de 6 Aprilie 2017) și 237.08 (născut pe sau după 7 Aprilie 2017)

Pentru al doilea copil și alții eligibili: 237.08 pentru fiecare / lună

Dacă ai copil cu dizabilități: 128.89 iar pentru dizabilități severe: 402.41 / lună

 

Dacă ai dizabilități sau ești în condiții medicale, primești sume extra

Dacă ai capacități limitate pentru a munci: 343.63 / lună

Dacă ai capacități limitate pentru a munci și ai solicitat Universal Credit sau ”Employment and Support Allowance” (ESA) înainte de 3 Aprilie 20217: 128, 89 / lună

Dacă primești bani pentru ”severe disability premium” s-ar putea să fii eligibil pentru o plată extra dacă renunți și aplici pentru Universal Credit.

 

Costurile pentru casă

S-ar putea să primești bani pentru a-ți putea plăti costurile casei. Acest lucru depinde de vârstă și de circumstanțele personale. Plata poate să acopere chiria și anumite cheltuieli.

Pe lângă Universal Credit mai poți primi și alte ajutoare financiare, în funcție de circumstanțele personale. Pentru informații în limba engleză, click aici.

 

 

Cum se plătește Universal Credit

Universal Credit este oferit o dată pe lună, în contul bancar. Dacă nu poți deschide unul, poți să-i suni pe cei de la Universal Credit (click aici) pentru a găsi alternative.

Durează aproximativ 5 săptămâni pentru prima plată. După aceea ești plătit lunar pe aceeași dată. Dacă se întâmplă ca data pentru plată să fie în weekend, primești banii în următoarea zi lucrătoare.

Dacă plata întârzie să apară, sistemul îți recomandă să-i suni direct la numărul 0800 328 5644 (Luni – Vineri: 8:00 – 18:00).

 

 

Ce ai nevoie și cum aplici pentru Universal Credit

Înainte de toate este de reținut faptul că după ce aplici, s-ar putea să te sune pentru mai multe informații sau dacă cumva nu îți verifici identitatea.

Trebuie să îți verifici identitatea online pentru acest lucru. De exemplu vei avea nevoie de un persmi de conducere, pașaport sau debit / credit card. Dacă nu reușești să îți verifici idenitatea în timp ce completezi aplicația, echipa Universal Credit te va suna ulterior pentru a te ajuta.

 

Pentru a aplica, ai nevoie de:

 • cont bancar / ”building society” sau ”credit union” (sună-i dacă nu ai unul dintre acestea)
 • o adresă de email
 • informații despre casă (ex: cât plătești chirie)
 • informații despre venitul tău (payslips)
 • detalii despre banii puși la ciorap și alte investiții cum ar fi proprietăți pe care le închiriezi
 • detalii despre cât plătești pentru întreținerea copilului dacă aplici pentru acest ajutor

Dacă nu oferi informații corecte când aplici, s-ar putea să te afecteze negativ.

 

Cum aplici pentru Universal Credit

 1. Ai nevoie de acces la un cont Universal Credit. Accesează videoclipul în care am explicat, pas cu pas, cum se creează un cont Universal Credit sau cum se recuperează: https://www.youtube.com/watch?v=RI-nlz6Bjio
 2. Odată ce ai acces la cont, accesează videoclipul în care am explicat, pas cu pas, cum aplici pentru Universal Credit: https://youtu.be/C4iSPAZmUmM

Există situații în care datorită circumstanțelor personale se deschid pagini în plus, pe care nu le-am prezentat în videoclip. Dacă întâlnești astfel de situație și nu reușești să te descurci singur, te invit în grupul meu de Facebook (click aici) pe care l-am creat special pentru discuții despre acte în Anglia, UK.

 

Ce se întâmplă după ce aplici pentru Universal Credit

Cineva de la ”Department for Work and Pensions” (DWP) te va contacta pentru a-ți verifica identitatea. Există posibilitatea să facă o programare ca să vorbească cu tine față în față.

Ca să te asigure că ești contactat de cineva din sistem și că nu încearcă cineva să te păcălească, îți va spune un detaliu din contul tău de Universal Credit. Deci nu te avânta să dai detalii despre tine dacă te sună cineva și îți solicită asta direct.

După verificarea identității, după câteva zile, te vor suna pentru ”habitual residence”. Îți vor solicita informații despre statutul tău de rezident în UK: pre-settled / settled status. Te întreabă despre data obținerii acestuia și dacă ai pre-settled status te vor întreba când expiră. De asemenea s-ar putea să-ți solicite informații despre contractul de închiriere.

După ce fac anumite verificări, vei găsi noutăți în contul tău Universal Credit, la secțiunea Jurnal (Journal). Vei știi dacă ai trecut de ”habitual residence” și dacă ești eligibil din toate punctele de vedere pentru a primi Universal Credit.

Dacă nu ești de acord cu decizia pe care o ia sistemul (nu reușești să obții Universal Credit), poți să soliciți o revizuire, click aici.

 

Motive pentru care Universal Credit-ul ar putea fi oprit

Au apărut unele schimbări la Universal Credit. Sistemul devine mai strict în privința acestui ajutor financiar. Până acum aveam 3 luni la dispoziție pentru a găsi un job într-un sector preferat de noi. O nouă regulă care a intrat în vigoare la data de 8 Februarie 2022 spune că după 4 săptămâni ne-ar putea fi aplicate sancțiuni dacă: solicitanții refuză să extindă căutarea unui loc de muncă, refuză participarea la interviuri sau refuză un loc de muncă în afara sectorului preferat.

Să nu uităm: pentru a obține acest ajutor financiar, suntem automat de acord cu anumiți termeni și condiții / lucruri pe care trebuie să le facem. Pe lângă motivul de mai sus, iată și motive pentru care acest ajutor financiar ar putea să fie afectat sau oprit.

 1. De exemplu trebuie să căutăm de lucru aproximativ 35 ore pe săptămnână și trebuie să ținem evidențe în privința acestui lucru pe care să le prezentăm antrenorului (Jobcenter work coach). Dacă acesta simte că nu facem destul pentru a găsi de lucru, putem fi sancționați.
 2. Trebuie să aplicăm pentru job-uri și să ne străduim să găsim de lucru.
 3. Faptul că refuzăm ofertele de muncă poate fi o problemă și putem fi sancționați la cel mai înalt nivel.
 4. Renunțarea la un loc de muncă fără un motiv bine întemeiat poate să sfârșească cu reducerea plății.

 

Dacă vrei să știi când actualizez articolele postate pe acest site, urmărește-mă pe Facebook: Cosmin Ugaen

Lasă un răspuns

stai informat!

Abonează-te gratuit și primești notificări când postez informații noi!