Recuperare cont HMRC și importanța acestuia

Ultima actualizare: aprilie 22, 2022 de Cosmin Ugaen

Despre recuperare cont HMRC în Anglia / UK și importanța acestuia

Imediat după BREXIT au început să apară schimbări în sistemul HMRC. Mulți români nu au acces la contul HMRC pentru că nu le-a explicat nimeni sistemul din Anglia / UK (dacă te afli în această categorie, accesează toate materialele pe care le găsești marcate cu roșu în acest articol și descoperă sistemul). De asemenea mulți români nu pot să-și acceseze contul HMRC pentru că întâmpină probleme la verificarea identității. Împart acest articol în 3 secțiuni prin care descoperi:

  1. de ce este important să avem acces la contul HMRC
  2. cum putem să recuperăm contul HMRC
  3. despre verificarea identității începând cu 1 Aprilie 2022

De ce este important să avem acces la contul HMRC

Consider că a avea acces la propriul cont HMRC în această țară este CRUCIAL! Este foarte important să figurăm corect în sistemele online. Prin contul HMRC putem:

Recuperare cont HMRC

Reamintesc că un cont HMRC este un cont personal și nimeni altcineva nu ar trebui să dețină datele noastre de logare. Contabilii nu au niciun drept să ne ceară datele de logare pentru a presta servicii pentru noi. Un contabil autorizat sau un agent HMRC primește acces ca să presteze servicii de contabilitate pentru noi direct prin sistemul HMRC. Aceștia trebuie să primească autorizare după cum am explicat în videoclipul de aici.

Circumstanțele sunt diferite. Prezint câțiva pași în privința recuperării (dacă există un cont deja creat)

  1. Solicită contabilului sau persoanei care s-a ocupat de închiderile tale de an financiar să-ți înmâneze datele de logare ale contului tău HMRC. Așteaptă să vezi ce-ți spune. Poate nu ți-a creat unul. Există situații când contabilii nu au creat conturi clienților și au lucrat direct prin sistemul HMRC creat special pentru contabili și agenți.
  2. Dacă știi că există un cont HMRC creat în numele tău și ”contabilul” nu vrea să îți ofere datele de logare, urmărește videoclipul în care am explicat, pas cu pas, cum poți să îți recuperezi contul HMRC: https://youtu.be/4TcyHLNKSCY
  3. Dacă faci rost de datele de logare pentru contul tău HMRC dar nu te poți contecta din cauza verificării identității, citește și secțiunea următoare, despre cum îți verifici identitatea.
  4. Creează-ți cont HMRC dacă nu există unul creat pentru tine (dacă nu ai mai accesat acest sistem până acum, îți recomand să urmărești toate videoclipurile pe care le-am postat pe canalul de Youtube ca să te familiarizezi, altfel îți va fi greu să înțelegi)

Verificarea identității cu sistemul HMRC

Există români care au datele de logare la contul HMRC dar nu-l pot accesa. Sunt întrebați despre payslips, referințe de credit şi alte variante pe care nu pot să le ofere online. 

În acelaşi timp există români care au rezolvat problema prin telefon.

Recomand tuturor celor care nu pot accesa contul din cauza verificării identității sā sune la HMRC. În articolul de aici am explicat cum contactăm echipa HMRC şi alte departamente din UK.

 

Verificarea identității pentru a accesa contul HMRC prin Post Office sau Digidentity

Începând cu data de 1 Aprilie 2022 nu mai putem accesa contul HMRC folosind opțiunea ”GOV.UK Verify” pentru a ne loga prin Post Office sau Digidentity. Singura modalitate prin care mai putem accesa contul HMRC începând cu 1 Aprilie 2022 este metoda oficială, folosind Gouvernment Gateway user ID și parola. Acest ID este format din aproximativ 12 cifre și ne este oferit odată cu crearea contului HMRC.

 

Dacă aveți întrebări pe acest subiect puteți să vă alăturați grupului pe care l-am creat pe Facebook special pentru discuții despre sistemul din Anglia, UK și să solicitați mai mult ajutor / sfaturi: https://cosminugaen.com/regulament-grup/

 

Mai am multe informații pentru tine, pentru că desfășor un proiect împotriva corupției din Anglia, Marea Britanie, UK. Proiect prin care ofer ajutor gratuit românilor, explicând sistemul pe înțelesul tuturor. Dacă ești interesat să înveți multe alte lucruri despre sistemul din această țară, click aici și verifică lista extrem de importantă în care așez toate subiectele pe care le abordez.

Lasă un răspuns

stai informat!

Abonează-te gratuit și primești notificări când postez informații noi!