Echivalarea studiilor în UK – Informații generale

Distribuie oriunde

Există o actualizare în legătură cu organizația bine cunoscută în UK care se ocupă cu echivalarea studiilor, diplomelor. Înainte de Brexit organizația se numea UK NARIC. Ulterior, după ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană, aceștia au schimbat numele în UK ENIC – Centrul Național de informare în UK pentru recunoașterea și evaluarea calificărilor și competențelor internaționale. Deși a avut loc această schimbare de nume, în continuare serviciile sunt operate de compania Ecctis Limited.

Site-ul oficial ECCTIS ne informează că nu ar trebui să ne facem griji cu privire la schimbările de nume care au avut loc datorită Brexitului. Procedeele de echivalare au rămas cam aceleași.

Ce este Ecctis?

Ecctis este o organizație specializată în evaluarea și echivalarea studiilor în UK și nu numai. Aceasta oferă servicii de comparare a calificărilor obținute, facilitând integrarea în sistemele de învățământ și profesionale la nivel internațional. Acționează în 62 de țări, cu o vechime de 20 de ani în domeniu.

Ecctis acționează alături sistemul oficial britanic și sunt menționați în paginile site-ului GOV.UK.

Rolul Ecctis în echivalarea studiilor în UK

Ecctis acordă importanță evaluării corecte și echivalente a calificărilor internaționale. Oferă informații detaliate și consultanță privind nivelul și echivalența acestora în cadrul sistemului britanic. Este o organizație care oferă informații precise persoanelor care doresc să-și continue studiile sau să lucreze în Regatul Unit. Se asigură cu privire la înțelegerea și recunoașterea calificărilor să fie conforme cu standardele locale.

Procesul cu Ecctis

Procedura în ceea ce privește evaluarea și compararea calificărilor este similară cu cea practicată anterior cu UK NARIC. Se depun documentele necesare completând formulare specifice pe site-ul lor. Ecctis efectuează apoi o analiză aprofundată a documentelor și emite un raport care indică echivalența calificărilor străine în sistemul britanic, oferind chiar și recomandări în anumite cazuri.

Importanța Ecctis în contextul academic și profesional britanic

Evaluarea și recunoașterea calificărilor străine sunt esențiale pentru intrarea la universități britanice, pentru accesul la anumite profesii reglementate și pentru integrarea cu succes pe piața muncii din Regatul Unit. Prin intermediul serviciilor oferite de Ecctis, indivizii pot obține informații clare și precise în legătură cu echivalența studiilor lor și pot naviga mai ușor prin cerințele specifice ale sistemului britanic.

Nu toate diplomele se pot echivala cu ECCTIS

Într-un comentariu la postare pe acest subiect, un urmăritor ne-a atras atenția unui aspect important.

Diplomele obținute în medicină s-ar putea echivala doar prin:

  • NMC (asistent medical)
  • GPHC (farmacist)
  • GMC (doctor)
  • GDC (dentist).

Pentru echivalarea oricărei diplome și pentru a fi recunoscut, este necesară trecerea unui examen de limbă engleză, numit IELTS sau OET, cu un punctaj de peste 7.

Pentru mai multe informații despre obținere de acte în UK, vizitează lista de informare a proiectului.

Scroll to Top
×