Medic de familie în Anglia. GP – General Practitioner

Distribuie oriunde

Prin acest articol afli cum poți să te înscrii la un medic de familie în Anglia, alături de alte informații utile.

Medicul de familie în Anglia, Regatul Unit este numit General Practitioner, însă cea mai întâlnită formă de a comunica este abrevierea GP.

Un medic de familie (GP) este de obicei prima persoană la care apelăm atunci când avem probleme de sănătate. El ne consultă, tratează cele mai întâlnite condiții medicale și dacă este necesar ne face bilet de trimitere către spitale pentru tratament la urgență.

A fi înscris la GP este un beneficiu și pentru că nu mai necesar să repeți ce tip de medicamente ai luat, iei sau cu ce probleme de sănătate te-ai confruntat. Nu va mai trebui nici să sapi adânc în informații cu privire la sănătatea ta. Acestea sunt salvate în format digital și sunt la îndemâna medicilor de familie.

Zilele acestea am avut un accident de muncă și când am ajuns la urgențe m-au întrebat decât numele, data nașterii și adresa. Totul era înregistrat în sistem. De aceea este important să fim înregistrați și să avem și datele actualizate. Ce mi s-a întâmplat, cât timp am așteptat la urgențe și câteva sfaturi utile despre sistemul medical din UK am oferit în videoclipul de aici.

Înscrierea la medic de familie în Anglia

Pe site-ul oficial NHS găsim scris că oricine se poate înscrie la un medic de familie. Înscrierea este gratuită. Este bine de știut că nu orice cabinet acceptă să ne înscriem online. Dacă nu acceptă, trebuie să mergem să luăm de la ei formularul pentru înscriere. În videoclip o să vă arăt cum aflăm dacă cabinetul dorit acceptă înscrieri online sau nu acceptă.

Cei mai mulți oameni trebuie să se înscrie la medici de familie care au cabinet în zona în care locuiesc. Există și posibilitatea de a ne înscrie la medici din alte zone. Acest lucru depinde de fiecare cabinet în parte. Unii medici acceptă persoane din alte zone, alți medici nu acceptă.

În mod normal nu trebuie să oferim evidențe pentru a ne înscrie, însă anumite cabinete doresc evidențe pentru a afla dacă persoana locuiește în zonă.

Nu te îngrijora cu privire la căutarea celui mai apropiat medic de familie. Site-ul oficial NHS ne afișează automat toate cabinetele din zona noastră, imediat după ce introducem codul poștal. Detalii în videoclip.

Înscrierea copiilor la medic de familie în Anglia

Copiii sub 16 ani trebuie să fie înregistrați de părinți sau gardian. De obicei acest lucru se face prin completarea unui formular separat. S-ar putea să-ți solicite documente pentru a dovedi că ești părinte sau gardian.

Schimbare medic de familie în Anglia

Poți să-ți schimbi medicul de familie în Anglia din motive precum:

  • te-ai mutat în altă zonă
  • ai probleme cu medicul de familie la care ești înscris în prezent
  • ai fost exclus din lista de pacienți a unui medic de familie

Poate dura până la 28 de zile până se face transferul de date de la un medic de familie la altul.

Respingerea înscrierii la medic de familie

Un medic de familie (GP) poate să refuze să te înscrie dacă:

  • nu poate să mai accepte pacienți noi
  • locuiești în altă zonă și cabinetul respectiv acceptă doar pacienți din zonă
  • deși acceptă pacienți din alte zone, poate refuza să-i înscrie pe cei care au nevoie de îngrijire suplimentară, de exemplu vizite acasă
  • ai fost exclus de la acel medic de familie

Dacă un medic de familie (GP) refuză să te înscrie, trebuie să-ți scrie în decurs de 14 zile motivul. Trebuie să-ți explice de ce.

Dacă ai probleme cu înscrierea la GP, poți să contactezi NHS, Citizen Advice sau Healthwatch.

Anunță medicul de familie când te muți la altă adresă

Este important să-ți informezi medicul de familie dacă te muți. Dacă nu-l informezi, riști ca scrisorile cu diverse programări sau rezultate să ajungă la adresa greșită. Dacă atunci când te muți la altă adresă îți schimbi și GP-ul, acesta îi va transmite vechiului GP faptul că te-ai mutat.

Atunci când te muți nu uita să schimbi adresa pe NINO.

Video – cum ne înscriem online la medic de familie, pas cu pas

Iată cum poți să te înscrii online la medic de familie în Anglia, pas cu pas.

Alte informații utile

Iată alte informații utile pe subiectul ”sănătate” în UK.

  1. Citește articolul în care am explicat cum aplicăm gratuit pentru card de asigurare de sănătate în UK și de ce este important acest card.
  2. Descoperă cum poți obține ajutor social în UK (Universal Credit) dacă te îmbolnăvești și nu mai poți merge la lucru.
  3. Află despre beneficii pentru persoane cu dizabilități.
Scroll to Top
×