Munca în construcții în UK și deducerea taxelor

Distribuie oriunde

Despre munca în construcții în Anglia și deducerea taxelor – 3 situații diferite

Pentru munca în construcții în UK, guvernul britanic a creat un sistem special numit CIS – Construction Industry Scheme.
Noi, cei care lucrăm în construcții, de cele mai multe ori suntem numiți subcontractori. Avem un angajator care ne plătește iar acesta este numit Contractor.
 
Noi, cei care lucrăm pentru cineva = suntem subcontractori.
Ei, cei pentru care lucrăm, angajatorii = sunt contractorii.

Ce înseamnă deducerile de taxe (tax deductions) ?

O deducere este o sumă de bani pe care, de exemplu, un contractor o ia din salariul unui muncitor (subcontractor) și o plătește către HMRC.

În calitate de subcontractori, în general ne înregistrăm la schema CIS – Construction Industry Scheme, pentru ca angajatorii să ne deducă 20% taxe din salariu și să achite aceste taxe direct către HMRC, în locul nostru. Deci vorbim despre 20% taxe pe profit, taxe pe care orice muncitor le plătește, fie că lucrează în construcții, fie că lucrează în alt domeniu.

Există 3 circumstanțe referitoare la deducerea taxelor pentru munca în construcții în Anglia

1. Deducerea standard care este de 20% din salariu (standard rate)

Acest lucru înseamnă că ești un subcontractor, ești înregistrat în CIS și ai ales la înregistrare ca angajatorul tău (contractorul) să deducă automat 20% din salariul tău. Angajatorul ia cei 20% și îi trimite în locul tău la HMRC. Taxele sunt plătite în avans.

De aceea recuperează taxe oamenii care lucrează în construcții. Nouă, de obicei, ne sunt plătite taxele lunar de către angajatori, sunt plătite dinainte de a știi ce profit total am avut în anul respectiv. De aceea facem recalcularea taxelor și recuperăm în baza cheltuielilor. În momentul în care demonstrăm că avem cheltuieli, profitul scade și facem recalculare ca HMRC să afle care a fost, de fapt, profitul nostru într-un an financiar. 
Dacă vrei să înțelegi și mai multe lucruri despre recuperarea taxelor, accesează articolul de aici în care am prezentat ADEVĂRUL și LEGALITATEA în privința recuperărilor de taxe.

2. Când nu se fac deduceri

Nu se fac deduceri de taxe din salariu atunci când tu, în calitate de subcontractor, te înregistrezi în sistemul CIS și alegi să primești ”GROSS payment”. Adică negociezi un salariu cu angajatorul tău și pentru că la înregistrarea ta în CIS ai ales să primești banii GROSS, angajatorul (contractorul) este obligat să îți plătească absolut toți banii. În acest caz tu trebuie să-ți închizi anul financiar și să-ți plătești singur taxele pe profit.
 
Nu oricine poate să primească GROSS payment. În cele mai multe cazuri, subcontractorii merg prin varianta 1, prezentată mai sus. În cele mai multe cazuri, lucrăm pentru contractori și aceștia fac deducerile din salariile noastre. Ne ia 20% din salarii și banii se duc la HMRC. De ce? Că plătim 20% taxe pe profit.
 
Anumiți muncitori plătesc 20% direct din salariu, prin varianta 1. Alte categorii de persoane care aleg să primească GROSS, plătesc aceste taxe mai târziu, La final de an, toată lumea achită 20% taxe pe profit. Cine nu plătește 20% taxe pe profit, face evaziune fiscală, după cum am explicat în articolul de aici.

3. Deducerea de taxe de 30% din salariu (higher rate)

Atunci când lucrezi în construcții și nu ești înregistrat în sistemul CIS, ți se opresc 30% taxe din salariu. Angajatorul tău este obligat de HMRC să-ți deducă 30% din salariu și să plătească banii către HMRC.
 
Dacă lucrezi în construcții în Anglia / UK și ți se ia 30% din salariu, ar trebui să te înregistrezi la CIS. Apoi, angajatorul tău este obligat să te verifice din nou. Sistemul HMRC îi va afișa ulterior că trebuie să-ți deducă doar 20% din salariu.
 
Am explicat, pas cu pas, cum vă puteți înregistra la CIS în videoclipul: https://youtu.be/HrPQDOEn45U
Contractorul este responsabil să emită subcontractorilor o fișă de plată numită ”deduction statement”.

Evidențe care trebuie păstrate atunci când lucrezi în construcții în Anglia

În calitate de self-employed subcontractor, ai responsabilitatea să păstrezi fișele de plată pe care ți le emite contractorul. Cu ajutorul lor îți faci închiderea de an financiar și recuperezi anumite taxe în baza cheltuielilor pe care le-ai avut.

Alte articole care conțin informații importante cu legătură directă la acest subiect:

  1. Ce este P60? Cine și când trebuie să ți-l trimită
  2. Ce este P45?
  3. Cum aplici pentru UTR number, ce este și alte informații utile

Mai am multe informații pentru tine, pentru că desfășor un proiect împotriva corupției din Anglia, Marea Britanie, UK. Dacă ești interesat să înveți multe alte lucruri despre acest sistem, inclusiv cum obții acte gratuit, click aici și verifică lista în care adaug toate subiectele abordate.

Lasă un comentariu

Scroll to Top
×