NHS Digital colectează și partajează date despre noi

Ultima actualizare: august 11, 2021 de Cosmin Ugaen

Cum spunem STOP colectării și partajării datelor noastre prin NHS Digital

În confirmitate cu NHS Digital, istoricul medical a peste 55 milioane de pacienți va fi inclus într-o bază de date digitală. NHS Digital colectează date. Dacă permitem, anumite informații vor fi colectate de la medicul de familie (GP) și partajate cu alte părți terțe (diverse companii și organizații).

 

Sunt multe informații afișate pe NHS Digital. Prin ceea ce prezintă, sistemul vrea să înțelegem că procesul de colectare și partajare a datelor este benefic. Cu toate acestea, acest proces nu a fost prezentat populației și discutat așa cum ar fi trebuit, ceea ce ne determină să ne punem semne de întrebare.

 

Foarte multe persoane și-au exprimat îngrijorarea pentru faptul că această schemă nu a fost publicată / distribuită suficient. Sunt perfect de acord și sunt la fel de îngrijorat! Personal nu am primit un email sau o scrisoare acasă prin care să mă informeze despre acest lucru, așa cum procedează în alte situații. Se pare că de această dată au încercat să camufleze câtuși de puțin.

 

The Royal College a trimis o scrisoare către NHS Digital rugându-i să comunice mai bine cu publicul despre această colectare de date și despre opțiunile prin care se poate renunța.

 

Prin intermediul acestui proiect înveți gratuit despre acte în UK, taxe, sistemul HMRC și noul sistem din UK care a intrat în vigoare după Brexit, când UK a părăsit Uniunea Europeană. Dacă ești interesat, click aici și accesează ghidul, lista cu întrebări și răspunsuri pe înțelesul tuturor.

 

Ce date colectează NHS Digital

 • date despre diagnostice, simptome, observații, rezultate de la diverse teste, medicamente, alergii, imunizări, recomandări, programări și reprogramări, informații despre sănătatea fizică, mentală și sexuală;
 • date despre sex, etnie și orientare sexuală;
 • date despre personalul care a tratat pacienții.

 

Ce date NU colectează NHS digital

 • nume și adresă (exceptând postcode-ul, protejat într-o formă de cod unică);
 • mesaje text, cum ar fi detalii ale conversațiilor cu doctori și asistenți;
 • imagini, scrisori și documente;
 • medicație, recomandări, programări mai vechi de 10 ani;
 • date care nu sunt permise GP-ului, din punct de vedere, să le partajeze. Ca de exemplu informații despre schimbare de sex.

 

De ce colectează date NHS Digital

Deși sunt multe pagini pe care trebuie să le studiem ca să înțelegem exact procesul, NHS Digital anunță că face acest lucru pentru a:

 • sprijini planificarea și a pune în funcțiune serviciile de sănătate;
 • dezvolta politica de sănătate și îngrijire;
 • monitoriza sănătatea publică și intervențiile.

 

Cum renunțăm la colectarea datelor despre noi

Este alegerea noastră dacă dorim ca anumite informații despre noi să fie colectate de la medicul de familie și partajate cu alte părți terțe (diverse companii și organizații).

Există multe informații afișate pe site-ul celor de la NHS. De multe ori acestea sunt oferite la modul general. Felul de a ne prezenta toate aceste lucruri nu este întotdeauna clar iar recomandarea mea este să semnăm și să facem ca echipa NHS să nu colecteze date despre noi.

Ca pacient, ai dreptul de a alege ca datele tale să nu fie partajate / împărtășite cu părți terțe.

 

Renunță folosind metoda numită ”Type 1 Opt-out

Colectarea datelor despre tine și partajarea acestora cu părți terțe (diverse companii / organizații) va începe pe 1 Septembrie 2021. Folosind metoda ”Type 1 Opt-out”, NHS nu va colecta de la medicul de familie (GP) date despre tine. Mai multe informații despre aceste date se găsesc AICI.

 

Ca să fie totul clar dăm două exemple:

 • dacă folosești această metodă înainte de 1 Septembrie 2021: nu vor fi colectate informații despre tine;
 • dacă semnezi / folosești această metodă după 1 Septembrie 2021 și echipa NHS a apucat să colecteze date până ce tu ai semnat, datele respective vor fi păstrate în sistemul lor.

 

Accesând pagina ”Type 1 Opt-out”, aflăm că NHS partajează anumite date despre tine cu părți terțe (diverse companii / organizații) pentru a îmbunătăți serviciile de sănătate.

Este menționat faptul că aceste date nu vor fi partajate / distribuite:

 • în scopuri comerciale;
 • către companii de asigurări;
 • vândute.

Este menționat și faptul că se partajează date doar cu părți terțe de încredere și că accesul este controlat strict. Cu toate acestea nu avem de unde să știm 100% ce se petrece în spatele acestui sistem și aceste părți terțe de încredere.

 

Poți folosi un formular online pentru această metodă. Am explicat pe canalul de youtube, pas cu pas, cum se procedează. Click aici pentru a accesa videoclipul. Procesul funcționează dacă faci asta pentru tine și ai peste 13 ani. Începe să completezi dând click AICI. 

Dacă vrei să renunți la partajarea datelor pentru copii sub 13 ani, trebuie să completezi și să trimiți acest formular.

 

 

Extra: Pe lângă faptul că te folosești de formularele de mai sus, oprește orice distribuiri de informații direct de la medicul de familie (GP).

Poți să discuți cu medicul de familie că nu dorești în nicio situație ca date despre tine să fie trimise pentru a fi folosite cu orice alte scopuri, în afară de îngrijirea ta într-un mod direct.

 

 

Lasă un răspuns

stai informat!

Abonează-te gratuit și primești notificări când postez informații noi!