Cosmin Ugaen – Proiect împotriva corupției din Anglia, UK

Timp de citire: 6 minute

Ultima actualizare: august 11, 2021 de Cosmin Ugaen

Câteva lucruri despre mine și acest proiect împotriva corupției din Anglia, UK

Ca o scurtă introducere, sunt Cosmin Ugaen și ofer ajutor gratuit în privința actelor, tuturor românilor care doresc să învețe sistemul din UK.

Mi-am creat o pagină de Facebook, Instagram, TikTok  și un canal de Youtube.  Creez postări și videoclipuri în care explic, pas cu pas în limba română, sistemul din Anglia, Marea Britanie, UK. După câteva luni în care am meditat la acest proiect, am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă prin care pot să ofer românilor ceea ce au nevoie este să deschid acest site. 

 

Prin acest proiect împing românii spre educație, spre independență în ceea ce privește actele în UK.

Împreună producem o schimbare majoră și reducem excesiv numărul persoanelor care ne trag în țeapă. Cum facem asta? E simplu! Atunci când cunoști legile / demersurile pe care trebuie să le faci, nu mai poți fi păcălit de cei din jur.

 

Lucruri pe care trebuie să le faci neapărat, dacă vrei să înveți sistemul din Anglia, UK

  1. Abonează-te gratuit la secțiunea de noutăți (click aici) a site-ului meu și primești email de fiecare dată când postez un articol nou.
  2. Accesează pagina mea de Facebook și pornește notificările. Postez informații utile! Pagina de Facebook este la fel de importantă precum lista cu întrebări și răspunsuri din pagina principală a acestui site.
  3. Abonează-te gratuit la canalul de Youtube (click aici) și pornește notificările.
  4. Urmărește-mă pe TikTok (click aici), unde prezint informații pe scurt.

Fă-i aceste lucruri înainte de tot ceea ce urmează să-ți vorbesc, pentru că astfel vei fi mereu la curent cu informațiile valoroase pe care le ofer și vei învăța acest sistem, puțin câte puțin. Vei învăța cum să te descurci singur și să nu mai depinzi mereu și mereu de alții.

 

Cum trebuie să procedezi, ce pași trebuie să urmezi dacă vrei să primești ajutor în cadrul acestui proiect

Important de reținut: Nu ofer informații mură în gură prin mesaje private. Am pretenția de la fiecare român în parte să își dedice timp pentru a învăța acest sistem. Uneori mai primesc replica aia ”ajută-mă că nu am timp, lucrez”. Și… oare eu nu lucrez? Oare nu e mai simplu, rentabil și eficient ca fiecare român să se informeze prin materialele pe care le pun la dispoziție gratuit?


Cele mai multe probleme pe care le întâmpină românii în Anglia, UK le-am discutat deja în cadrul acestui proiect și se află la două click-uri distanță.
Există o listă destul de măricică cu întrebări frecvente și răspunsuri (detalii mai jos).
Ca de exemplu dacă găsești informații despre pre-settled și settled status, NINO, UTR number, taxe, granturi, vize, intrarea în UK în 2021, actele unei mașini, sistemul HMRC, etc, dă-i click pe ceea ce te interesează și vei fi redirecționat către materialul în care s-a discutat subiectul respectiv. De asemenea aruncă o privire peste videoclipurile postate pe Facebook, Youtube și TikTok pentru că în 90% din cazuri întrebările pe care le primesc sunt deja discutate!

Lucruri pe care le fac:

✅Creez videoclipuri și explic sistemul pe înțelesul tuturor
✅Creez postări utile pe Facebook și articole utile pe site-ul meu
✅Atunci când este necesar, răspund la primele întrebări care apar atunci când postez un videoclip nou pe Facebook, Youtube sau TikTok
✅Răspund în privat doar dacă există situații de urgență sau lucruri la care pot să răspund pe scurt (care nu-mi mănâncă mult timp)
✅Citesc fiecare mesaj privat pentru a decide dacă există vreo situație de urgență la care trebuie să răspund (în limita timpului disponibil)

Lucruri pe care NU LE FAC:

❎Nu prestez servicii contra cost și nu lucrez cu date personale (nu sunt înregistrat pentru a face acest lucru și ar fi ceva ilegal).
❎Nu ofer mură în gură prin mesaje private (decât în situații de urgență care nu pot să aștepte și o fac în limita timpului disponibil)
❎Nu ofer și nu dețin informații despre pandemie: teste și carantinare (pe acest subiect vă recomand să luați legătura cu Ambasada deoarece legile se schimbă continuu. Întrebându-i pe cei din jur e posibil să primiți informații eronate sau care nu mai sunt valide)
❎Nu dispun de timpul necesar pentru a răspunde în privat situațiilor care necesită investigare / diverse probleme și întrebări bazate pe circumstanțele personale (detalii mai jos despre cum să procedezi)

 

Ofer ajutor prin videoclipuri pentru că astfel:

☑️pot să ”comunic” cu mii de români și să câștigăm timp
☑️traduc / merg alături de voi pas cu pas explicând cum se completează diverse formulare (lucru valabil pe canalul de YouTube – link mai jos)
☑️descoperiți acest sistem și învățați să vă rezolvați singuri anumite lucruri care nu sunt complicate
☑️deveniți independeți și veți știi ce demersuri trebuie să faceți în diverse situații (de exemplu am explicat pe Youtube faptul că este ilegal ca un contabil să aibă acces la conturile noastre HMRC și am explicat ce demersuri trebuie făcute pentru ca un contabil să lucreze legal direct prin sistemul HMRC)

Mulți cred că sunt vreun atotștiutor. Primesc mesaje despre subiecte cu care nu am avut vreodată legătură.
❗️Adevărul este că nu cunosc toate domeniile ca să pot da răspunsuri în absolut orice situație. De multe ori este imposibil să mă pronunț pentru că nu m-am informat încă pe subiectul respectiv sau pentru că trebuie să stau în conversație și să pun întrebări / să investighez, ceea ce nu pot face din cauza timpului limitat.
❗️Continui să studiez și să ofer informații prin videoclipuri și postări.
❗️Dacă ai întrebări referitoare la videoclipurile postate pe Facebook, Youtube, TikTok sau ai anumite probleme / întrebări generale despre acte în Anglia, Marea Britanie, UK te rog să postezi pe grupul meu și îți vom răspunde (poți posta chiar și cu anonimat).


↪️Recapitulăm ce pași trebuie să faci mai exact dacă vrei să primești ajutor în cadrul acestui proiect


1️⃣Nu există făcători de minuni, ci există mirobolantul ”contact”. Dacă vorbești limba engleză, poți să iei legătura direct cu sistemul. Informații despre cum iei legătura cu fiecare departament în parte am așezat în articolul de aici: https://cosminugaen.com/contact-hmrc-revenue-customs/

2️⃣Ai acces gratuit la informație în limba română ! În primul rând accesează lista cu întrebări frecvente și răspunsuri pe care am așezat-o chiar în pagina principală a acestui site. Dă-i click pe subiectele de care ești interesat și informează-te înainte de a pune întrebări.


3️⃣Verifică videoclipurile postate. Atașez link-uri direct către secțiunile unde apar toate videoclipurile postate:
a. Youtube: https://www.youtube.com/cosminugaen/videos
b. Facebook: https://www.facebook.com/CosminUgaen/videos
c. TikTok: https://www.tiktok.com/@cosminugaen

4️⃣Dacă făcând primii trei pași nu găsești răspunsul pe care îl cauți, postează în grupul pe care l-am creat special pentru discuții despre acte în Anglia, UK:
a. pentru a te alătura grupului trebuie să răspunzi la întrebări cu o ”parolă”. Această parolă o poți procura citind regulamentul pe următorul link: https://cosminugaen.com/regulament-grup/
b. odată ce ai parola, poți să te înscrii în grup și să introduci parola într-una din căsuțele care ți se afișează: https://www.facebook.com/groups/cosminugaenproject
c. când postezi pe grup și ceri ajutor, menționează dacă ai căutat deja în lista cu întrebări frecvente și răspunsuri. Informează-ne dacă nu ai găsit informații sau ai găsit dar totuși ai nelămuriri.

5️⃣Scrie-mi în privat doar dacă ai o urgență și te rog reține: nu sunt mereu în măsură să dau sfaturi și uneori răspund la mesaje chiar și după 3 zile, în funcție de cum prind timp. Recomandarea și dorința mea este să ne ajutăm reciproc, într-un mod public, pe grupul pe care l-am creat special pentru discuții despre acte în Anglia, Marea Britanie, UK. În acest fel pot să citească și alți români care vin din urmă + e mai bine să primești sfaturi din partea mai multor persoane.

Distribuie pe orice rețea de socializare (butonul portocaliu) !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?