Înscrie-te în Grup pe Facebook – Acte în UK

Distribuie oriunde

Ultima actualizare: 15 Octombrie 2023

Pentru a te înscrie în grupul meu, trebuie să obții un COD DE ACCES care se află pe această pagină. Citește instrucțiunile cu atenție.

Ai de parcurs 4 pași pentru înscrierea în grup:

 1. Citește noțiunile introductive
 2. Citește secțiunea despre cum găsești codul de acces pentru înscriere în grup
 3. Notează codul de acces
 4. După ce obții codul de acces, apasă aici pentru a trimite cererea de înscriere. Dacă nu introduci codul de acces, cererea va fi respinsă.

Extra. În ultima secțiune găsești un model de a posta în grup. Ai datoria să te asiguri că te faci înțeles atunci când ceri ajutor. Este în dezavantajul tău dacă nu urmezi modelul de a posta. Dacă nu te faci înțeles, cel mai probabil o să primești răspunsuri care nu te ajută.

Noțiuni introductive

Mă bucur că ești interesat să faci parte din grupul meu creat pe Facebook pentru discuții despre acte în Anglia, UK. Ca să ne putem înțelege și pentru a face ca lucrurile să funcționeze armonios între noi, te rog să acorzi atenție acestei pagini care conține regulamentul și CODUL DE ACCES. În acest proiect tratăm lucrurile cu seriozitate și respect reciproc. Regulile nu sunt așezate doar așa, ca să fie, ci sunt implementate pentru buna funcționare a acestui proiect. Sunt reguli stricte iar nerespectarea lor în mod repetat conduce la excludere. Prin faptul că dorești să faci parte din grup, confirmi că ești de acord cu toate regulile menționate mai jos. A fi de acord înseamnă că le-ai citit și le-ai înțeles. În caz contrar, ești rugat să îți retragi cererea / să părăsești grupul.

Cum găsești codul de acces ca să te poți înscrie în grup

Notează cifrele și literele îngroșate pe care le descoperi în timp ce citești regulamentul de mai jos – 13 reguli. Cifrele și literele îngroșate alcătuiesc CODUL DE ACCES pe care trebuie să îl introduci atunci când trimiți cererea de înscriere. Citește și ce poți face dacă cererea de înscriere este respinsă. Astfel te asiguri că cererea ta va fi aprobată atunci când te vei înscrie din nou.

Regulament – Notează cifrele și literele îngroșate în timp ce citești. Acestea formează CODUL DE ACCES

Pentru a te proteja de țepari infiltrați în grup și a evita conflicte în mediul privat, începând cu data de 15 Octombrie 2023 este obligatoriu să creezi postări în mod anonim.

Regula de aur: dacă nu ai nimic bun de zis, mai bine nu spui nimic! Grupul este pentru ajutor reciproc în privința actelor în Anglia, Marea Britanie, UK și atâta tot! Toleranță 0 (zero) pentru limbaj inadecvat, înjurături, jigniri, miștocăreli.

1. Atunci când vrei să ajuți pe cineva, oferă-i o informație completă la întrebarea pe care o are. Unele întrebări par banale pentru unii dintre noi dar adevărul este că nimeni nu s-a născut învățat. Comentariile care nu ajută în mod direct o persoană, fără supărare dar de multe ori sunt șterse.

2. Nu solicita nimănui să-ți scrie în privat. De multe ori cei care fac asta au lucruri de ascuns. Există istoric cu tentative de țeapă. Pentru a proteja comunitatea, acest grup se bazează pe ajutor reciproc în mod public. Deși intenția ta ar putea să fie una bună, ești rugat să nu te abați de la această regulă. Nu avem timp să facem investigații ca la poliție. Dacă o persoană alege singură să-ți scrie în privat, acesta este cu totul un alt subiect.
De asemenea nu posta comentarii în afara subiectului deschis de o persoană, comentarii care nu au legătură directă cu postarea respectivă. Dacă ai întrebări pe un anumit subiect ești rugat să creezi o postare nouă pentru a evita dezordinea.

3. INTERZISE: comentarii și postări care conțin date personale. Îți vrem binele! Dacă ceri ajutor pe baza unei scrisori, asigură-te că ascunzi orice date personale: nume, adresă, număr telefon, adresă de email, etc.

4. INTERZISE:

 • înjurături
 • mișto-uri
 • jigniri
 • limbaj vulgar
 • LIVE-uri
 • meme-uri
 • imaginile mișcătoare (GIFF) care ne distrag atenția de la informația pe care o căutăm
 • comentarii denigrante despre lucruri precum rasă, religie, cultură, orientare sexuală, gen și identitate

5. INTERZISE: recomandările prin numere de telefon, pentru a evita contactul cu țepari. Nu dorim să afișăm numere de telefon în grup pentru că nu avem de unde să știm pe mâna cui ajung persoanele care vor suna. Dacă trebuie să distribuiți numere de telefon oficiale, de exemplu pentru HMRC, trimiteți link de pe site-ul guvernului britanic unde apare numărul de telefon.

6. INTERZISE: anunțuri

 • NU se promovează servicii
 • NU se vând / cumpără produse
 • NU se postează anunțuri despre chirii și locuri de muncă

7. Este interzisă distribuirea site-urilor fantomă pentru a preveni afișarea informațiilor false. În acest grup se distribuie site-ul GOV.UK, site-uri cunoscute la nivel național în UK și site-ul COSMINUGAEN.COM (fondatorul acestui proiect împotriva corupției) care preia și prezintă informații 00 din surse oficiale. 

8. Fără profil fals! Vrem calitate, nu cantitate! Cererile de înscriere cu profil fals (mai ales dacă vrei să promovezi servicii) sunt respinse și blocate permanent. Dacă vei fi acceptat în grup și ulterior îți transformi profilul într-unul fals, care încearcă să promoveze diverse servicii, riști să te excludem permanent din grup.

Dacă trimiți o cerere de pe un profil real și totuși nu îți este aprobată, verifică ultima secțiune ca să știi din ce motive anumite cereri sunt respinse.

9. Postările și comentariile care încalcă regulamentul vor fi șterse și în anumite cazuri restricționăm persoanele în cauză pentru o anumită perioadă de timp. Dacă ai anumite probleme și sugestii legate de administrarea grupului, ești rugat să trimiți un mesaj privat în pagina Cosmin Ugaen. Postările și comentariile irelevante vor fi șterse!

10. Pentru a menține grupul curat, doar cu informații utile și în interesul tuturor, ești rugat să RAPORTEZI orice comentariu care încalcă regulamentul sau care crezi că nu ar trebui să apară în grupul nostru. Dacă vrei să raportezi ceva pe grup și nu știi cum să procedezi, scrie-mi mesaj privat pe Facebook: Cosmin Ugaen

11.  Orice postare trimisă necesită aprobare. Asta înseamnă că postarea nu va apărea imediat după ce o trimiți. Deci nu posta încă odată, crezând că nu s-a publicat. Este nevoie să fie aprobată.

12.  Cererile de înscriere sunt verificate și aprobate doar de mine, Cosmin Ugaen. De obicei verific cererile de Luni până Sâmbătă. NU TRIMITEȚI INVITAȚII prietenilor. Acestea de multe ori sunt respinse automat în 60 de minute. Sunt respinse atunci când o persoană nu răspunde întrebărilor. Dacă doriți să aduceți prieteni în grup, trimiteți-le această pagină pentru a citi regulamentul și a obține codul de acces.

13. Ai datoria să te asiguri că te faci înțeles atunci când postezi. Nu trebuie să scrii totul corect gramatical, ci să oferi detalii clare. Dacă nu te faci înțeles, cel mai probabil o să primești răspunsuri care nu te ajută. Mai mult de atât, anumite persoane vor prefera chiar să nu-ți răspundă. Asigură-te că te faci înțeles folosind modelul de postare afișat în ultima secțiune.

(*) S-ar putea ca anumite comentarii / postari să fie șterse, fără ca acele situații să fie menționate în regulament.

(*) Îmi rezerv dreptul de a modifica în orice moment acest regulament, fără să anunț înainte.

(*) Prin faptul că ai trimis cererea / te afli în grup, confirmi că ești de acord cu toate aceste reguli. De asemenea 11 confirmi că vei reciti periodic (poate o dată pe lună) această pagină pentru a descoperi actualizări ale regulamentului. În caz contrar, ești rugat să părăsești grupul.

(*) Îți mulțumesc pentru atenția acordată! 

Acum că ai făcut rost de codul de acces, dă-i click aici și vei fi direcționat către grup. Introdu codul de acces în prima căsuță și răspunde la cea de-a doua întrebare. Dacă întâmpini probleme, anulează cererea de înscriere și trimite-o din nou.

Înainte de a cere ajutor în grupul meu

De cele mai multe ori românii solicită informații deja disponibile în cadrul acestui proiect. Înainte să creezi postări în grup, verifică lista de informare.

Dacă vrei să îți trimit prim email informațiile importante pentru orice român aflat în UK sau să te anunț când organizez evenimente și LIVE-uri, înscrie-te gratuit prin acest formular.

Ce poți face dacă cererea de înscriere în grup îți este respinsă

Există situații când resping și chiar blochez permanent anumite profiluri / conturi. De exemplu dacă vrei să te alături grupului meu cu un profil de Facebook care conține un nume fals și prin care încerci să promovezi servicii, te blochez permanent. Acest grup este dedicat persoanelor reale care doresc să poarte discuții în privința sistemului de acte din Anglia, UK.

Dacă consideri că profilul tău de Facebook este unul real și totuși ți-a fost respinsă cererea, revizuiește-ți profilul. Asigură-te că:

 • profilul este public la momentul în care trimiți cererea astfel încât să pot vedea fotografii postate – dacă nu pot să îți accesez profilul și să văd activitatea din el, să mă conving că ești o persoană reală, cererea ta va fi respinsă
 • fotografia de profil este una decentă
 • numele nu reprezintă o afacere
 • când îți alegi numele, nu folosi litere și cifre pe care nu le putem identifica / nu aparțin alfabetului român
 • evită înscrierea dacă profilul tău a fost creat recent
 • notează CODUL DE ACCES pe care îl procuri citind toate regulile cu atenție
 • după ce apeși butonul de înscriere, răspunde la întrebările care ți se afișează (am explicat în videoclipul din partea de jos cum te înscrii, pas cu pas)
  • 1. în prima căsuță introduci codul de acces
  • 2. În cea de-a doua căsuță răspunzi la o întrebare simplă

Model de a posta în grup. Asigură-te că te faci înțeles ca să îți putem oferi răspunsuri care să te ajute

Postarea ideală conține un salut, o descriere, o întrebare clară, o încheiere și are spații între secțiuni.

Nu punem preț pe gramatică, ci pe detalii. Când aveți nevoie de ajutor şi postați în grup, nu trebuie să-mi adresați postările mie, ci grupului. În același timp nu trebuie să cereți ajutor pentru un prieten. Haideți să evităm discuțiile ”am vorbit cu mama lu prietenu lu prietenu lu sora lu prietena”. Nu creați postări solicitând ajutor pentru x sau y, deoarece ne pierdem prin detalii. Dacă ai un prieten care are nevoie de ajutor, ajută-l să se înscrie în grup și lasă-l pe el să ceară ajutor (dacă nu are dizabilități). Vrem ca postările să fie adresate de persoana în cauză.

Introducere

Salutare! / Salutare tuturor! / Salutare grup! / Salutare comunitate! / Salutare dragi români! (”Bună ziua” sau ”Bună seara” nu se potrivește deoarece nu se ştie la ce oră va fi aprobată postarea).

Descrie situația ta

După ce ai formulat un salut, spune-ne câte ceva despre tine și descrie problema cu cât mai multe detalii. Dacă nu oferi detalii, ai șanse să primești răspunsuri care să nu te ajute sau să îți respingem cererea pentru neclaritate / lipsă de informații. Introdu detalii precum:

 • Locuiesc în UK de x ani / Nu locuiesc în UK / Am locuit în UK dar m-am mutat în altă țară
 • Dețin / nu dețin rezidență. Dețin actele X,Y,Z
 • Am citit despre problema mea pe ….
 • Am nelămuriri cu privire la ….
 • Pentru a-mi rezolva problema am încercat să …. (sau nu am încercat încă să fac nimic pentru că nu ştiu de unde să încep)
 • alte detalii pe care le consideri relevante

Care este întrebarea? De ce soliciți ajutor? Cu ce te putem ajuta?

După ce oferi detalii despre tine și problema ta, spune-ne exact ce ajutor ai nevoie. Fii specific şi nu intra în detalii irelevante. Care este întrebarea la care ar trebui să-ți răspundem?

 • Întrebarea mea este dacă cineva a trecut pe aici și îmi poate spune cum a procedat?
 • Întrebarea mea este dacă aş putea să…
 • Întrebarea mea este unde aş putea să găsesc mai multe informații?

Încheiere

După ce ai pus întrebarea (respectând regulamentul) nu te costă nimic să spui „mulțumesc în avans.”

Aş fi recunoscător dacă cineva m-ar putea ghida iar pe viitor sper că şi eu voi putea să fiu de ajutor în cadrul acestui proiect. Mulțumesc pentru timpul acordat! Aştept răspunsurile / îndrumările voastre.

Acest videoclip explică, pas cu pas, cum poți să te înscrii în grupul meu pentru discuții despre acte în UK. Ca să îl poți reda, trebuie să accepți cookie-urile.
Scroll to Top
×