România este pe lista verde în Anglia, Marea Britanie, UK

Timp de citire: 3 minute

Ultima actualizare: septembrie 15, 2021 de Cosmin Ugaen

România se află pe lista verde în Anglia, Marea Britanie

Conform informațiilor oficiale afișate pe GOV.UK, site-ul Guvernului britanic, România este pe lista verde începând cu data de 8 August 2021.

 

Pe lângă aceste informații preluate direct din sursă oficială, mai am multe pentru tine, pentru că desfășor un proiect împotriva corupției din Anglia, Marea Britanie, UK. Un proiect prin care ofer ajutor gratuit românilor aflați în UK, explicând sistemul pe înțelesul tuturor. Dacă ești interesat să înveți multe alte lucruri despre viața în Anglia, UK, click aici și verifică lista extrem de importantă în care am așezat multe întrebări și răspunsuri frecvente.

 

Ce înseamnă dacă România este pe lista verde

Românii care aterizează în Anglia, Marea Britanie nu mai sunt obligați să stea în carantină dacă rezultatul testelor este negativ. Încă există anumite reguli care încă trebuie respectate.

 

Ce trebuie să facă românii care vin în Anglia, acum când România este pe lista verde

Înainte de călătorie, românii trebuie să îndeplinească condițiile / regulile de pe lista verde.

Chiar dacă ai primit una sau două doze, înainte de a călători către Anglia, trebuie să îndeplinești următoarele:

 1. faci un test COVID-19 cu 3 zile înainte să călătorești către Anglia – rezultatul trebuie să fie negativ și în limba Engleză, Franceză sau Spaniolă
 2. te programezi și plătești pentru un test COVID-19 de a doua zi (click aici pentru a găsi un furnizor), după ce aterizezi în Anglia. Acest test trebuie să îl plătești înainte să călătorești și să prezinți dovada că l-ai cumpărat atunci când treci vama. De asemenea trebuie să plătești pentru acest test înainte să completezi ”passanger locator form”.
 3. completezi gratuit ”passenger locator form” – click aici – trebuie să faci asta cu 48 de ore înainte de a ateriza în UK

Atunci când completezi ”passenger locator form”, ai nevoie de:

 • detaliile pașaportului sau documentului pe care îl folosești atunci când ajungi la vamă în UK
 • detaliile despre călătorie, incluzând data și ora
 • adresa unde vei sta în UK
 • numărul de referință al testului COVID-19 despre care am vorbit mai sus la punctul 2
 • numărul de factură pentru carantinarea la hotel dacă cumva ai nevoie

 

Dacă aterizezi în Anglia și folosești ”Test to Release”, vei avea nevoie de numele furnizorului cu care ai programat testul COVID-19.

Se consideră infracțiune dacă introduci informații false în mod intenționat atunci când completezi ”passenger locator form”. Poți fi amendat sau închis.

După ce completezi acest formular, vei primi un cod QR pe email. Acest cod îl poți scoate la imprimantă sau să îl arăți pe telefon ca și dovadă că ai completat formularul.

 

La aterizare în Anglia, când România este pe lista verde

 • Copiii cu vârsta de 4 ani sau mai puțin nu trebuie să facă testul
 • Nu trebuie să stai în carantină dacă rezultatul testului este negativ
 • Dacă vei sta în Anglia pentru mai puțin de 2 zile, încă trebuie să te programezi pentru testul COVID -19 de a doua zi. Trebuie să faci testul doar dacă încă te afli în Anglia în ziua 2
 • Trebuie să te carantinezi dacă NHS Test & Trace te informează că ai călătorit către Anglia cu cineva care a primit rezultat pozitiv la testul COVID-19

 

Dacă ai fost într-o țară sau un teritoriu care se află pe lista roșie

Dacă înainte cu 10 zile de a intra în Anglia ai trecut printr-o țară sau un teritoriu aflat pe lista roșie, trebuie să urmezi regulile de pe lista roșie. Mai pe scurt, acest lucru înseamnă că trebuie să te carantinezi pentru 10 zile la un hotel special și să plătești pentru testul din ziua 2 și ziua 8.

Dacă nu respecți regulile sau oferi informații false despre țările prin care ai călătorit cu 10 zile înainte să ajungi în Anglia, s-ar putea să fii amendat cu £10.000 și chiar să ajungi în închisoare până la 10 ani.

 

Alte lucruri bune de știut înainte de a călători în Anglia, UK

Pe lângă aceste informații despre pandemie, am discutat multe alte lucruri în cadrul acestui proiect.

 

În general nu am vorbit despre ”pandemie” și nici nu am de gând, deoarece informațiile se schimbă continuu și nu dispun de timpul necesar pentru a urmări acest subiect. Totuși îmi voi face timp să actualizez acest articol, așa că nu ezita să revii peste câteva zile.

Recomand tuturor românilor să ia legătura cu Ambasada atunci când călătoresc, pentru a primi sfaturi pe baza circumstanțelor personale.

 

Pentru alte postări utile despre sistemul din Anglia, UK, nu ezita să urmărești pagina mea de Facebook: Cosmin Ugaen

 

 

Distribuie pe orice rețea de socializare (butonul portocaliu) !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?