Zbor întârziat sau anulat în UK. Drepturi și compensații

Distribuie oriunde

Companiile aeriene întâmpină diverse probleme care duc la întârzieri și anulări de zboruri. În calitate de consumatori avem drepturi legale atunci când un zbor este întârziat în UK, anulat sau ni se respinge îmbarcarea.

Prin conținutul acestui articol o să înțelegi care îți sunt drepturile și ce poți face în astfel de situații.Pentru ca informațiile să fie valabile pentru tine, zborul / avionul trebuie să:

  • plece de pe un aeroport din UK; sau
  • să aterizeze pe un aeroport în UK printr-o companie aeriană de UE sau de UK; sau
  • să aterizeze în UE printr-o companie aeriană de UK

Drepturi dacă zborul are întârziere

Conform legislației din UK, companiile aeriene trebuie să îți ofere asistență dacă zborul întârzie în mod semnificativ. Legea împarte timpii de așteptare în 3 categorii:

Lungimea zboruluiTimpul de așteptare
zbor pe distanță scurtă (sub 1,500km)mai mult de două ore
distanță medie (între 1,500 și 3,500km)mai mult de trei ore
distanță lungă (peste 3,500km)mai mult de patru ore
Tabelul explică ce întârziere trebuie să aibă un zbor pentru ca un pasager să devină eligibil să primească asistență gratuit.

Dacă zborul întârzie, verifică lungimea acestuia și care este timpul de așteptare. Dacă, de exemplu, aștepți mai mult de două ore pentru un zbor sub 1,500 de km, companiile aeriene trebuie să îți asigure:

  • o cantitate rezonabilă de mâncare și băutură (oferită de multe ori prin cupoane)
  • o modalitate pentru a comunica (de exemplu rambursarea costurilor apelurilor)
  • cazare, dacă zborul este reprogramat pentru următoarea zi (de obicei la un hotel apropiat)
  • transport către cazare și de la cazare

Compania aeriană trebuie să îți furnizeze acestea până când te poate transporta la destinație, indiferent de cât de lungă este întârzierea sau ce anume a cauzat-o.

– Stai puțin Cosmin… dar bani? Bani nu ne dă nimeni ???

– Există și această variantă. Găsești informații mai josm la secțiunea despre compensații.

La ce să te aștepți dacă zborul întârzie

Există situații când companiile aeriene nu pot să ofere toate cele menționate mai sus tuturor pasagerilor. De exemplu cum au existat recent probleme cu zborurile. Ar fi cam imposibil să se ocupe de mii de pasageri într-o zi.

Dacă nu ești mulțumit cu timpul de așteptare sau nu ești de acord cu decizia unei companii aeriene pentru că nu au dorit să-ți ramburseze banii cheltuiți, vezi cum poți să faci o plângere.

Așadar, dacă ajungi într-o situație când compania aeriană nu mai poate face față, ai dreptul să te organizezi singur și ulterior să soliciți costurile. Este extrem de important să păstrezi toate bonurile și să nu cheltui mai mult decât este necesar. De exemplu, nu te caza la un hotel luxos atunci când ai o variantă mai ieftină și nu te apucă să consumi alcool cu gândul că o să primești banii. Vorbim despre un trai decent pe toată această perioadă în care compania de zbor devine capabilă să te transporte la destinație.

Autoritatea Aviației Civile așteaptă de la companiile aeriene în cauză să răspundă într-un timp rezonabil cererilor de rambursare. De asemenea să ofere indicații cu privire la cât timp ar fi necesar să aștepți pentru un răspuns. Cu alte cuvinte, în momentul în care depui cererea de rambursare ar trebui să ți se spună cât va dura.

Compensație pentru zbor întârziat

Conform legislației din UK, companiile aeriene s-ar putea să fie nevoite să îți ofere o compensație dacă zborul ajunge la destinație cu o întârziere mai mare de 3 ore. Acest lucru depinde de cauza întârzierii. Dacă nu a fost vina companiei aeriene, nu ar trebui să te aștepți să primești o compensație.

Lungimea zborului determină suma de bani pe care ai putea s-o primești:

Lungimea zboruluiCompensație
zbor pe distanță scurtă (sub 1,500km)£220
distanță medie (între 1,500 și 3,500km)£350
distanță lungă (peste 3,500km)£520
distanță lungă (peste 3,500km)£260 (în cazul în care ai ajuns la destinație cu o întârziere mai mică de 4 ore)
Acest tabel explică ce sumă de bani ai putea să primești compensație pentru un zbor întârziat.

Reprogramarea unui zbor întârziat sau anulat în UK

Dacă zborul tău are întârziere sau este anulat, compania aeriană ar trebui să te informeze când vei putea să zbori către destinație. Poți întreba acest lucru direct în aeroport, poți să verifici pe site-ul companiei aeriene sau poți să-i suni. Zic să alegem varianta 2 – verificăm pe site.

Ia spune, te-au supra enervat și parcă nu mai vrei să zbori?

Dacă un zbor este întârziat în UK mai mult de 5 ore și nu mai dorești să călătorești, ești eligibil pentru o rambursare. informație.

De exemplu călătorești cu escală și din cauza întârzierii ai ratat și al doilea zbor. Într-o astfel de situație ești eligibil să primești o rambursare + un zbor gratuit înapoi la locația inițială.

Odată ce decizi să primești o rambursare sau să călătorești mai târziu, compania aeriană nu mai are nicio obligație să-ți asigure mâncare, băutură și cazare.

Dacă în ciuda problemelor aeriene încă vrei să ajungi la destinație

Compania aeriană nu are de ales și trebuie să te ducă la destinație dacă vrei acest lucru, deși ai avut parte de întârzieri. Ar trebui să-ți păstrezi calmul în timp ce se fac aranjamente; legea spune că trebuie să te ducă la destinație. Compania aeriană trebuie să aibă grijă de tine, să-ți ofere mâncare, băutură și cazare (dacă zborul are întârzierea pe timp de noapte) în timp ce aștepți pentru aranjamentele transportului.

Există situații când o companie de zbor poate să îți spună să te descurci singur și ulterior să soliciți o rambursare. Dacă accepți asta, ar trebui să păstrezi costurile cât de mici se poate, să păstrezi toate bonurile și să notezi numele persoanei care te sfătuiește la acest lucru.

Alte informații

Urmează să mai adaug informații despre cum punem în practică aceste lucruri. Revino la acest articol.

Scroll to Top
×