Infracțiuni rutiere UK și Legea Traficului Rutier

Distribuie oriunde

Vorbim despre infracțiuni rutiere UK și Legea Traficului Rutier în UK.

Cerința de a identifica șoferul sub incidența Articolului 172 din Road Traffic Act 1988. În limba engleză:Requirement to Identify the Driver under Section 172 Notice of Road Traffic Act 1988

Articolul 172 din Legea din 1988. Infracțiuni rutiere UK și Legea Traficului Rutier. Acest articol prevede că, în cazul în care șoferul unui vehicul este vinovat de o infracțiune rutieră, proprietarul vehiculului trebuie să identifice cine îl conducea atunci când a fost săvârșită infracțiunea.

Primul indiciu că un vehicul a fost implicat într-o infracțiune rutieră este o scrisoare primită de către deținătorul legal al vehicului numita Notice of Intended Prosecution sau NIP.

Această scrisoare explică infracțiunea comisă și va cere să furnizați detalii despre persoană care conducea vehiculul la momentul săvârșirii infracțiunii prin completarea formularului Section 172.

 

S-ar putea să te intereseze și articolul despre Asistență juridică gratuită în UK.

Mai am multe informații pentru tine, pentru că desfășor un proiect împotriva corupției din Anglia, Marea Britanie, UK. Proiect prin care ofer ajutor gratuit românilor, explicând sistemul pe înțelesul tuturor. Dacă ești interesat să înveți multe alte lucruri despre acest sistem, click aici și verifică lista extrem de importantă în care așez toate subiectele pe care le abordez.

 

Când puteți primi această scrisoare legată de infracțiuni rutiere UK și Legea Traficului Rutier?

Acest lucru se întâmplă când:

  • un vehicul a fost surprins de camera depășind viteză legală și poliția a obținut detaliile deținătorului legal de la DVLA.

Dacă sunteți deținătorul legal al vehicului surprins de camera depășind viteză legală:

  • vă puteți aștepta să primiți prin poștă scrisoarea NIP și formularul Section 172, care va solicită să identificati șoferul vehiculului la momentul săvârșirii infracțiunii.

Cât timp aveți să trimiteți formularul completat ?

Legea din Anglia și Wales cere deținătorului legal să completeze detaliile și să trimită formularul prin poștă în termen de 28 de zile.

 

Cine trebuie să completeze acest formular legat de infracțiuni rutiere UK și Legea Traficului Rutier?

Formularul Section 172 trebuie completat și semnat de către deținătorul legal al vehicului și nu de altcineva. (Indiferent de cine a comis infracțiunea.)

Nerespectarea acestor cerințe legale este în sine o infracțiune. Poate duce la 6 puncte de penalizare pe permisul deținătorului legal al vehicului și amendă de până la £1000.

Dacă altcineva completează formularul sau formularul nu este trimis în 28 de zile:

  • proprietarul poate fi condamnat pentru că nu a dat informații în conformitate cu articolul 172 din Road Traffic Act 1988;
  • acesta poate primi 6 puncte de penalizare sau  interdicție de condus, precum și pedeapsa pentru infracțiunea inițială.

Cum trimiteți formularul?

Este recomandat să trimiteți acest formular prin poștă, prin Recorded Delivery sau Special Delivery. Păstrați bonul și numărul de tracking.

 

Alte informații utile

Dacă ați comis o infracțiune și acum aveți 12 sau mai multe puncte pe permisul de conducere:

  • veți fi chemat în instanță cu privire la descalificarea de la condus pentru cel puțin 6 luni.

Dacă aveți nevoie de permisul de conducere și nu doriți să fiți discalificat, cel mai bine este să căutați un avocat specializat pe infracțiunii rutiere (road traffic offences).

Este foarte important să cereți ajutor legal dacă nu știți cum să completați formularul Section 172. De asemenea dacă sunt alte probleme în legătură cu momentul săvârșirii infracțiunii. Completarea incorectă sau nefurnizarea datelor corecte vă poate duce în instanță, chiar dacă nu ați condus la momentul respectiv.

Informatiile din acest articol sunt cu scop informativ si nu pot echivala cu sfaturile primite de la un avocat cu experienta pe problema dvs.

Lasă un comentariu

Scroll to Top
×